Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Panasonic anunta trei noi camere Comcorder 4K la 60 cadre pe secunda. HC-X1500, HC-X2000 si AG-CX10

09/01/2020

 

In perioada CES 2020 din Las Vegas, Panasonic tocmai a anuntat trei noi camera video Comcorder compacte cu sensor de 1/2.5”.
Panasonic HC-X1500, HC-X2000 si AG-CX10 vor beneficia de inregistrare 4K la 60 de cadre pe secunda, 4:2:2 10 bit 4K la 30 de cadre pe secunda, cat si de un obiectiv cu un zoom optic de 24x (echivalent full frame cu 25-600 mm). Camere mai ofera si stabilizare optica pe 5 axe, modul integrat de wi-fi pentru streaming, doua inele pe lentila, pentru reglaje, 24-bit PCM audio linear, filtre ND cat si o lamba LED integrate in corpul camerei, mai exact in manerul acesteia, in partea frontala.

Panasonic HC-X1500, HC-X2000 si AG-CX10

Panasonic susține că acestea sunt cele mai mici și mai ușoare camere video 4K 60p (cu obiectiv integrat). Folosesc senzor MOS de 1/2,5 "8,29 M care fac pereche cu motorul Venus cunoscut de la linia de camere LUMIX. Toate camerele video dispun de stabilizare optică hibridă cu 5 axe (O.I.S.) Acest sistem de stabilizare ar trebui să suprime “un tremurat” de mână chiar și la zoom-ul maxim de 24x.

Toate cele trei camera sunt echipate cu un obiectiv Leica Dicomar cu 4-Drive Lens System care controlează independent grupurile de lentile. Acest obiectiv integrat oferă un zoom optic de 24x, care variază de la 25 mm (diafragma de f/1.8) până la teleobiectiv de 600 mm (cu f/4) (echivalent 35 mm). Odată cu zoom-ul digital (denumit i.ZOOM de Panasonic), obiectivul obține un zoom de 32x la rezoluție 4K și 48x la FHD.

Potrivit celor de la Panasonic, designul lentilelor poate suprima fenomenele de ghost si flaring.
Panasonic HC-X1500, HC-X2000 si AG-CX10 sunt prevazute cu două inele manuale, unul pentru focalizare și celălalt pentru funcționarea cu zoom sau iris. Inelele manuale au dimensiuni diferite, astfel încât inelul corespunzător poate fi identificat cu exactitate prin atingere.

Filtrele ND încorporate sunt, de asemenea, incluse cu valori de la 1/4, 1/16, 1/64 și CLEAR.
Sticla folosita este de ultima generatie pentru a pastra o calitate inalta a filtrelor si pentru a nu distorsiona culorile.

Panasonic promite că AF / AE de “face detection” oferă focalizare precisă și expunere suficientă pentru subiecți, iar împreună cu unitatea de focalizare precisă obține viteză de focalizare ridicată, stabilitate și performanțe de urmărire atât pentru 4K cât și pentru Full HD. În plus, urmărirea subiectului cu recunoașterea culorilor poate fi activată pe panoul LCD.

Toate camerele video includ un ventilator nou dezvoltat, care preia aer rece în partea din spate și disperseaza căldura din panoul frontal. O astfel de gestionare a căldurii oferă timp de înregistrare lung chiar și la setări de cea mai înaltă calitate.


Moduri de înregistrare
Când este setată pentru înregistrarea pe 10 biți, camera video oferă 4K 60p 4: 2: 2 10 biți ieșire HDMI, permițând captarea de înaltă calitate a imaginii cu un înregistrator extern. Pe plan intern, este posibil să se înregistreze 4K 60p în modul H.265 (HEVC) (LongGOP / 10 biți 4: 2: 0 / MOV, 200 Mbps). Înregistrarea internă în 4: 2: 2 10 biți este limitată la 4K 30p și Full HD 60p.

În ceea ce privește formatele de fișiere, pe lângă MOV, MP4 și AVCHD, AG-CX10 acceptă, de asemenea, formatul P2 MXF broadcast, iar înregistrarea de codecuri AVC-Intra / AVC-LongG este acceptată. Suportul codec AVC-Intra100 / 50 este planificat pentru viitor. Înregistrarea la toate formatele P2 necesită un card microP2.

Modul Full HD permite înregistrarea în mișcare lentă până la 120 fps, 10 biți, fără a face crop. Autofocus poate fi, de asemenea, utilizat în acest mod.

Funcții suplimentare
Există o lumină video încorporată în mânerul superior al camerei (unitatea de mâner opțională VW-HU1 este necesară pentru HC-X1500). Poate fi reglat între 30% și 100% folosind cadranul cu dimmer. Luminile IR sunt acceptate pentru fotografierea IR (infraroșu) în condiții de întuneric. 850-nm este o lumină recomandată pentru lungimea de undă.


Camerele au vizor și monitor. Monitorul cu ecran tactil de 3,5 inci are o rezoluție de 2.760K-puncte. Potrivit lui Panasonic, oferă o lizibilitate mai mare chiar și sub lumina soarelui luminos. EVF înclinabil are rezoluție de 1.555K-puncte.

Funcțiile Focus Assist includ Expand, Peaking și AF-One-push pentru focalizare manuală rapidă și precisă. Bateria inclusă este discretă când este atașată și permite aproximativ 4,5 ore de funcționare continuă.

Există două sloturi pentru carduri SD cu înregistrare fără releu a releului (dispozitivul trece
automat și perfect de la slotul 1 la slotul 2), înregistrare simultană sau înregistrare în fundal.

HC-X1500, HC-X2000 si AG-CX10 sunt prevazute cu doua sloturi de card SD ce permit inregistrare continual(trecerea de pe cardul 1 pe cardul 2 se face automat), Inregistrare simultana (in oglinda, pe ambele carduri, pentru o protectuie sporita a dateleor) si Background Recording.

Noile camera video de la Panasonic pot înregistra audio de înaltă calitate. Există o sursă de alimentare Phantom + 48V / MIC / LINE Intrare audio XLR selectabilă cu volum manual pentru fiecare din cele 2 canale. De asemenea, sunt acceptate sisteme PCM liniare pe 24 de biți (MOV / P2 MXF - doar pentru AG-CX10), AAC (MP4) de 16 biți sau sistem Dolby Audio (AVCHD), înregistrare audio cu 2 canale de înaltă calitate. În cazul HC-X1500, unitatea de mâner opțională VW-HU1 este necesară pentru hiqh-quality audio.

Camerele vin cu modul Wi-Fi este încorporat, deci nu este nevoie de un modul LAN separat wireless. Camerele pot fi, de asemenea, controlate de la distanță folosind o aplicație pentru tablete HC ROP. Transmiterea HD compatibilă cu RTSP / RTP / RTMP / RTMPS permite conectarea directă și streamingul pe Facebook, YouTube etc.

În plus, AG-CX10 are un mod NDI | HX, deci un convertor extern nu este necesar pentru transmisia de date și controlul camerei prin conexiune IP. Totuși, aceasta necesită o achiziție de licență suplimentara.

În plus, există un port 3G-SDI pentru conectarea la un îrecorder extern (AG-CX10, HC-X2000). Folosind adaptorul de conversie USB (micro AB) la LAN cu AG-CX10, camera se poate conecta in LAN.

Preț și disponibilitate
Toate cele trei camere video vor fi disponibile la sfârșitul lunii martie 2020. Prețurile au fost stabilite si sunt foarte apropiate, deoarece există doar mici diferențe între modele (cum ar fi, de exemplu, absența portului SDI cu HC-X1500).
Panasonic HC-X1500 va fi la un pret aproximativ de 1.700 USD / 1.420 €, iar unitatea opțională VW-HU1 opțională costă în jur de 300 $ / 230 €.
Panasonic HC-X2000 se va comercializa cu amănuntul la aproximativ 2.200 USD / 1.800 €.
În cele din urmă, cel mai performant model, Panasonic AG-CX10 se va vinde pentru aproximativ 2.600 USD.
Preturile sunt de referinta pentru piata din SUA si sunt aproximative si nu includ taxe cum ar fi taxa vamala si TVA.

Ce parere aveti despre noile camera anuntate de Panasonic? Folositi acest tip de camera in munca dvs.? Ne puteti lasa parerile si comentariile in sectiunea de comentarii de mai jos.

Pentru a fi la current cu preturile de pe piata Europeana cat si cu disponibilitatea produselor va recomandam sa va abonati la Newsletter-ul nostru.

Echipa VIVOMAG

*Toate imaginile si materialele video au fost preluate de pe site-ul official Panasonic.

Comentarii

Nici o postare gasita

Ajuta si alti utilizatori. Scrie o recenzie!